Hyller Loppa fjellan

IMG_20150527_083909
Langfjordhamn med vakre fjell i bakgrunnen.
Grisen
Flotte fjell i umidelbar nærhet.

Det sier turentusiastene  og forfatterne Otto Teksum Lund og Inger Lise Innerdal, som sammen med Per Roger Lauritzen har skrevet boken «Norges beste toppturer», som handler om de flotteste toppturene Norge. Langfjordhamn har også flotte fjell i umiddelbar nærhet som egner seg for toppture med forskjellige vanskelighetsgrader.

Naturen og forholdene er utmerket for friluftsliv av alle slag. Om du ikke klatrer i fjell finnes det også fjelltopper med vidunderlig utsikt som det er mulig å bestige uten klatring.

Isbreer finnes også. Øksfjordjøkelen er den største i området og byr kanskje på de største utfordringene. Den mindre Langfjordjøkelen er noe lettere å forsere, men du bør ha utstyr og kunnskaper i orden!

Har du båt eller vil leie en er det gode muligheter for det.Det er mange bøyer her som kan lånes. Hurtigbåten må ha mulighet til å legge til brygga, så der kan man ikke stå utover kortere opphold. Hva er bedre en å slappe av med  fiske og fjærecamping. Hva smaker bedre enn nytrukket fisk, tilberedt i fjæra. For lengre opphold kanskje leie hus for en uke eller to?